Włodzimierz Czarzasty
Rząd TVP Info
„Przy każdej kłótni nie będziemy rozszerzali prezydium sejmu albo konwentu seniorów. To jest moje zdanie.”
Barbara Nowacka
Rząd Polsat News Polityka
„Jedyne, cośmy ostatnio słyszeli, to szczekanie zła w PiS. Państwo, nie śmiejcie się, oni naprawdę szczekali.”
Szymon Hołownia
Rząd wPolsce24
„Rozmawialiśmy przed moim urlopem i w środku wakacji. Rozmawialiśmy też o moich planach politycznych, ale rozmawialiśmy o tym, co będzie się działo z tym całym środowiskiem koalicji 15 października…”
Włodzimierz Czarzasty
Rząd TV Republika
„Wczoraj klub podjął decyzję w tej sprawie. Pani Żukowska została upoważniona przez klub do poinformowania innych szefów klubów koalicji 15 października.”
Włodzimierz Czarzasty
Rząd Polsat News Polityka
„Nikt nie wie według jakich kryteriów i od tego momentu jest to nieestetyczne. Ta nieestetyczność zresztą jest ciągniona od wielu lat, dlatego że decyzje Trybunału Konstytucyjnego są zamawiane, tak…”
Włodzimierz Czarzasty
Rząd Wydarzenia 24
„Każdy powinien sobie na to pytanie odpowiedzieć, a następnie powinien zagłosować i wziąć odpowiedzialność za tę decyzję.”
Włodzimierz Czarzasty
Rząd Wydarzenia 24
„Polityk nie powinien wykluczać żadnych decyzji.”
Szymon Hołownia
Rząd TV Republika
„Przecież wiem, że nikt tak jak pan, tak jak wy, tak jak wasza stacja nie troszczy się o dobrostan koalicji 15…”
Szymon Hołownia
Rząd TV Republika
„Przecież wiem, że nikt tak jak pan, tak jak wy, tak jak wasza stacja nie troszczy się o dobrostan koalicji 15…”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Chodzi o tę wypowiedź w programie Rymanowski Live.”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Chodzi o tę wypowiedź w programie Rymanowski Live.”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Polsat
„Mogę powiedzieć, że rzeczywiście taką partię założymy.”
Mateusz Morawiecki
Opozycja TV Trwam
„Teraz, kiedy nasze członkostwo jest martwe, czyli zostaliśmy usunięci całkowicie z Prawej Sprawiedliwości, to mogę…”
Krzysztof Kwiatkowski
Rząd Wydarzenia 24
„Próbuję wysłać sygnał do obecnej koalicji rządzącej, która wygrała wybory 15 października.”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Mogę powiedzieć, że rzeczywiście taką partię założymy. 15 października to będzie ten moment. No później 15 października.”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Polsat
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
Krzysztof Kwiatkowski
Rząd Wydarzenia 24
„Próbuję wysłać sygnał do obecnej koalicji rządzącej, która wygrała wybory 15 października, to panie Morawiecki, nie…”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Mogę powiedzieć, że rzeczywiście taką partię założymy. 15 października to będzie ten moment. Najpóźniej 15 października.”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Kiedy nasze członkostwo jest martwe, czyli zostaliśmy usunięci całkowicie z Prawa i Sprawiedliwości, to mogę…”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Kiedy nasze członkostwo jest martwe, czyli zostaliśmy usunięci całkowicie z Prawa i Sprawiedliwości, to mogę…”
Krzysztof Gawkowski
Rząd TVP Info
„Więc jeżeli to ma być symboliczne, że Morawiecki przyznaje się do tego, że w 2023 roku, 15 października wygraliśmy…”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Kolejny wielki etap, akord ogłaszam na 15 października. Pokażemy ich kłamstwa, przecherstwa, oszustwa.”
Mateusz Morawiecki
Opozycja Wydarzenia 24
„Kolejny wielki etap, akord ogłaszam na 15 października. Pokażemy ich kłamstwa, przecherstwa, oszustwa.”