Mariusz Błaszczak
Opozycja wPolsce24
„Rząd Donalda Tuska nie panuje nad sytuacją, bo wojsko jest liczne, ma odpowiedni sprzęt. Tu można rzeczywiście mówić o tych zaniechaniach, jak wymieniłem jedną z jednostek, która nie powstała, a…”
Mariusz Błaszczak
Opozycja wPolsce24
„Rząd Donalda Tuska nie panuje nad sytuacją, bo wojsko jest liczne, ma odpowiedni sprzęt. Tu można rzeczywiście mówić o tych zaniechaniach, jak wymieniłem jedną z jednostek, która nie powstała, a…”
Mariusz Błaszczak
Opozycja wPolsce24
„No właśnie, to jest właśnie memento. Pamiętajmy o tym, że rządząca karierą 13 grudnia oznacza pakt migracyjny, oznacza te polityki Unii Europejskiej, o których przed chwilą wspominałem, polityki,…”
Mariusz Błaszczak
Opozycja wPolsce24
„Tu można rzeczywiście mówić o tych zaniechaniach, jak wymieniłem jedną z jednostek, która nie powstała, a powinna powstać. Tych jednostek powinno być więcej.”
Mariusz Błaszczak
Opozycja TV Republika
„Otóż, jak przeczytałem, został uwolniony, bo interweniowała rzecznik praw obywatelskich, pani, która niechlubnie zasłynęła w sytuacji, w której przejmowali siłą media publiczne.”
Mariusz Błaszczak
Opozycja TV Republika
„Ja mam wątpliwości, czy nawet jeżeli próbował przeczytać minister Krajewski, to czy zrozumiał, co tam jest napisane. Jego zachowanie wskazuje, że ma tego rodzaju kłopoty.”
Jarosław Kaczyński
Opozycja wPolsce24
„Całe te rządy od 13 grudnia to jest jeden z wielkich ciąg łamania, drastycznego łamania prawa.”
Jarosław Kaczyński
Opozycja TVP Info
„Polskość to wolność! Poluś! Kolejne złamanie prawa. Całe te rządy od 13 grudnia to jest jeden wielki ciąg drastycznego łamania prawa, łamania konstytucji. To jest naplucie w twarz.”
Jarosław Kaczyński
Opozycja wPolsce24
„No to jest złamanie prawa, kolejne złamanie prawa. Całe te rządy od 13 grudnia to jest jeden wielki ciąg drastycznego łamania prawa, łamania konstytucji.”
Jarosław Kaczyński
Opozycja TVP Info
„Polskość to wolność! Polskość! Kolejne złamanie prawa. Całe te rządy od 13 grudnia to jest jeden wielki ciąg drastycznego łamania prawa, łamania konstytucji. To jest naplucie w twarz.”
Jarosław Kaczyński
Opozycja wPolsce24
„Całe te rządy od 13 grudnia to jest jeden z wielkich ciąg łamania, drastycznego łamania prawa.”
Jarosław Kaczyński
Opozycja TVP Info
„I mogłabyś zniechęcić. Teraz jest tak, jak jest. No to jest złamanie prawa, kolejne złamanie prawa. Całe te rządy od 13 grudnia to jest jeden wielki ciąg drastycznego łamania prawa, łamania…”
Sebastian Kaleta
Opozycja wPolsce24
„Stwierdził, że on nie może takich dyspozycji wydawać, więc mamy po prostu schizofrenię policyjną w tym miejscu dzisiaj. Niestety, to jest to przykry obrazek, ale to są realia rządów reżimu 13 grudnia.”
Sebastian Kaleta
Opozycja TV Republika
„Spowodowały, że budynek jest zamknięty, policja ochrania pana Cudaka teraz, to wezwanie posła na Sejm, żeby policja skierowała do osób płamiących prawo podobne wezwanie, jak chociażby wobec pana…”
Zbigniew Ziobro
Opozycja TV Republika
„To muszę oddać panu prezydentowi Tudzie taką satysfakcję, że wyznaczył czas zaprzysiężenia tego rządu na 13 grudnia w sposób niezwykle celny.”
Zbigniew Ziobro
Opozycja TV Republika
„Panie redaktorze, drodzy Państwo, otóż mnie osobiście nie zaskakuje to działanie, dlatego że ono wpisuje się raczej w coś, co staje się raczej taką wizytówką Tuska i tej ekipy demokracji walczącej.”
Przemysław Czarnek
Opozycja TV Republika
„Jedną z tych obietnic... Było podniesienie kwoty wolnej od podatku do 60 tysięcy złotych, ale jedną z tych najbardziej bolesnych dla mieszkańców naszej ojczyzny obietnic było zlikwidowanie limitów w…”
Przemysław Czarnek
Opozycja Polsat News Polityka
„W każdym tygodniu podnosiliśmy tematy i problemy, które w Polsce zostały stworzone przez rząd największych nieudaczników do tej pory w historii III Rzeczpospolitej Polskiej, rząd koalicji 13 grudnia.”
Jacek Sasin
Opozycja wPolsce24
„Bo przecież tego również już nie ukrywają, już były próby wchodzenia policji do Trybunału, takie próby generalne można powiedzieć. Niestety obawiamy się rzeczy najgorszych.”
Jacek Sasin
Opozycja wPolsce24
„To wszystko rzeczywiście pokazuje, że ta afera była Tuskowi potrzebna dzisiaj, żeby odwrócić uwagę od bilansu trzech lat jego rządów.”
Jacek Sasin
Opozycja TV Republika
„Dla celu, który Donald Tusk narysował przed oczami, czyli po pierwsze likwidację tych, których nie lubią, a nie lubią prawicy, nie lubią partii prawicowych.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Zespół parlamentarny do spraw kryptowalut zaprosił ludzi z Onda Krypto, żeby razem z nimi pisać ustawę, którą ostatecznie koalicja 13 grudnia uchwaliła.”
Mariusz Błaszczak
Opozycja TV Republika
„My zaproponowaliśmy komisję zaufania publicznego złożoną nie z polityków, tylko z ekspertów. Taka komisja wyjaśni sprawę. W przypadku polityków, w sytuacji, w której...”
Mariusz Błaszczak
Opozycja TV Republika
„My zaproponowaliśmy komisję zaufania publicznego złożoną nie z polityków, tylko z ekspertów. Taka komisja wyjaśni sprawę. W przypadku polityków, w sytuacji, w której...”