Janusz Kowalski
Opozycja TV Republika
„Dziękuję panu prezydentowi Karolowi Nawrockiemu, że twardo jest przeciwko paktowi migracyjnemu, który jest wdrażany przez rząd Donalda Tuska, a inicjatywa ruchu obrony granic Roberta Bołękiewicza,…”
Przemysław Czarnek
Opozycja TVP1
„To jest wina ewidentnie Tuska, Motyki, Domańskiego, Kośniaka, Kamysza, Czarzastego, wszystkich tych, którzy tworzą koalicję 13 grudnia. A wystarczy tylko jedna rzecz.”
Włodzimierz Czarzasty
Rząd TVP Info
„Najmniej ważne, ale mogę prawie... Na pewno będzie skonsultowane to z szefem największego klubu, czyli... Koalicji Obywatelskiej panem Zbigniewem Konwińskim.”
Przemysław Czarnek
Opozycja TVP Info
„To jest wina ewidentnie Tuska, Motyki, Domańskiego, Kośniaka, Kamysza, Czarzastego, wszystkich tych, którzy tworzą koalicję 13 grudnia. A wystarczy tylko jedna rzecz.”
Mariusz Błaszczak
Opozycja wPolsce24
„Tym bardziej, że doskonale wiemy, że za naszą wschodnią granicą toczy się wojna. Były już przypadki i w tym jeden tragicznie zniszczył.”
Donald Tusk
Rząd Wydarzenia 24
„Prezydenta, który chwalił szlachetne walki wręcz... Mówiąc o ustawkach Kiboli, o Jarosławie Kaczyńskim, który mówi, że policja źle działa i policja jest partyjną bojówką, więc on stworzy swoje…”
Przemysław Czarnek
Opozycja Wydarzenia 24
„Rozumiem, że chcą drogiego paliwa. Witam serdecznie panią poseł Martę Wcisło. Cieszymy się bardzo pani poseł, że dzięki pani na tej stacji również paliwo jest już blisko 8 zł.”
Jacek Sasin
Opozycja TV Republika
„No to by było w ogóle marzenie. Bez Brauna. Ale to byłoby bardzo dobre rozwiązanie. No bo jeśli tamta strona dzisiaj przebąkuje, Tusk mówi o tym, zrobimy jeden blok koalicji 13 grudnia, to żeby z…”
Przemysław Czarnek
Opozycja Polsat News Polityka
„Liczę na współpracę w przyszłości. Jedność w Prawie i Sprawiedliwości, pokój na prawicy to hasło, które głoszę od wielu miesięcy. Państwo je przecież słyszeliście. Dziękuję bardzo.”
Przemysław Czarnek
Opozycja TV Republika
„Liczę na współpracę w przyszłości. Jedność w Prawie i Sprawiedliwości, pokój na prawicy to hasło, które głoszę od wielu miesięcy, państwo je przebierze. Słyszeliście. Dziękuję bardzo.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Apeluję z tego miejsca do wszystkich moich kolegów z każdej strony. Dalej są moimi kolegami również ci, którzy odchodzą z Prawa i Sprawiedliwości. Mam nadzieję na współpracę.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Zawieźmy te karabiny w postaci Twitterów, Facebooków. Nie atakujmy siebie. Wróg jest jeden. Wrogiem jest koalicja 13 grudnia.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Zawieźmy te karabiny w postaci Twitterów, Facebooków. Nie atakujmy siebie. Wróg jest jeden. Wrogiem jest koalicja 13 grudnia.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Mam nadzieję na współpracę. Zawieśmy te karabiny. w postaci Twitterów, Facebooków, nie atakujmy siebie, wróg jest jeden.”
Mariusz Błaszczak
Opozycja TV Trwam
„Dziś jadąc tu do państwa, zobaczyłem na stacjach benzynowych, że diesel kosztuje już ponad 8 zł. Sam tankowałem w ubiegłą sobotę, jeszcze było 7,49.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Dalej są moimi kolegami również ci, którzy odchodzą z Prawa i Sprawiedliwości. Mam nadzieję na współpracę. Zawieźmy te karabiny w postaci Twitterów, Facebooków. Nie atakujmy siebie. Wróg jest jeden.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Ja apeluję z tego miejsca do wszystkich moich kolegów z każdej strony. Dalej są moimi kolegami również ci, którzy odchodzą z Prawa i Sprawiedliwości. Mam nadzieję na współpracę.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„I to w okresie kampanii wyborczej prezydenckiej, że to nie jest powód, dla którego te środki, ta subwencja mogłaby być zabrana. Więc jaka to jest lojalka? Szkoda gadać.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Jego ambicje personalne, osobiste na przyszłość nie mieściły się w Prawie i Sprawiedliwości. Przekonał do tego swojego projektu trzydziestu kilku posłów. Szkoda, szkoda. Ten projekt był oczywisty.”
Przemysław Czarnek
Opozycja wPolsce24
„Myśmy tłumaczyli przez kolejne miesiące, że jedność jest najważniejsza. No jednak na tą jedność Mateusz Morawiecki nie poszedł. Życzę kolegom wszystkiego najlepszego. My robimy swoje.”
Przemysław Czarnek
Opozycja TV Republika
„Budżetu państwa. Tak działa rząd Tuska, Kośniaka, Kamysza, Czarzastego, Hołowni i wszystkich tych, którzy tworzą koalicję 13 grudnia. Proszę bardzo.”
Mariusz Błaszczak
Opozycja TV Republika
„Z czego wynika ta zwłoka wobec tego? Z nieudolności, tudzież z tego, że wyrzucili ludzi, którzy byli fachowcami.”
Jacek Sasin
Opozycja TV Republika
„Potrafiliśmy te pieniądze znaleźć, jednocześnie utrzymując w ryzach budżet. Tak się rządzi, szanowni państwo. To jest ten dorobek naszego rządu.”
Przemysław Czarnek
Opozycja TV Republika
„Powiedział, że jeżeli Abel chciałby się z Adrianka przyjąć z poważnego Adriana, to my go zapraszamy do realizacji. Niech tak się atakują. Kipi nieprawdopodobnie w koalicji 13 grudnia.”